Учитељица Сања

III-2 ОШ "Бранко Радичевић"

Девети Kids Fest почиње 10. октобра

logo2

Дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ, ревија неких од најбољих остварења седме уметности за децу из целог света, једини је догађај те врсте у Србији. Основан је 2005. године. Са преко 50 000 посетилаца прошле године, овај фестивал постао је и најпосећенија манифестација за децу у земљи.

Осим што деци даје прилику да у биоскопу, по веома приступачној цени, гледају најбоље игране, анимиране и документарне филмове за децу, КИДС ФЕСТ се током седам дана  труди и да створи простор по мери деце. Део фестивала су и бројне радионице и играонице које КИДС ФЕСТ организује у сарадњи са бројним професионалцима који имају искуства у раду са децом – појединцима, невладиним организацијама, домаћим и страним културним центрима, амбасадама, библиотекама, државним службама.

Дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ проглашен је пројектом од интереса за Министарство културе Републике Србије и Град Београд у области културе.

Овај фестивал постоји како би популарисао филмску уметност и квалитетну забаву за децу, као и да би образовао младу биоскопску публику и будуће филмске ауторе и ауторке.

Ове године КИДС ФЕСТ обухвата:

Филмски програм остварења за децу и младе из Француске, Шпаније, Данске, Немачке, Норвешке, Белгије, Чешке, Велике Британије и Холандије. Међу остварењима су анимирани 3Д филмови, играни филмови са светских фестивала, документарци о животу животиња, нежне приче о пријатељству и узбудљиве мистерије.

Забавне, креативне и образовне радионице важан су део фестивала који ће се одвијати у холу Дворане Дома синдиката и испред биоскопа „Цинеплеxx Делта Цитy“ у Београду.

Филмови

Програм

 

Извор: www.kids-fest.com

написао/ла sanja у категорији Први разред,Филм, а коментара Коментари су искључени на Девети Kids Fest почиње 10. октобра
Кључне речи:

нема коментара

Коментари су затворени.